Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Fight for your right to Party!!!!!


Είναι σάββατο βράδυ...ο ήχος από τον άνεμο στα δέντρα σου προκαλεί μία μικρή ανατριχίλα...(στην πραγματικότητα είναι ο κάγκουρας με το παπί που περνάει έξω από το σπίτι σου) τα σουβλάκια και οι μπύρες σε περιμένουν στο τραπέζι και οι φίλοι σου αραχτοί στο καναπέ σε κοιτάζουν επίμονα! Ήρθε η ώρα να διαλέξεις τη κατάλληλη ταινία...
1.Dead waters-1994 (μπορει να το βρειτε και ως The dark waters). Κυκλοφορησε το 1994, και σκηνοθετης ειναι ο Mariano Baino. Νεαρη γυναικα μετα το θανατο του πατερα της, παει σε απομονωμενο νησι οπου πεθανε η μητερα της πριν την γεννησει. Στο νησι κατοικουν μονο καλογριες. Ιστορια γοτθικου τρομου με σουρεαλιστικη διαθεση και τρομερο ενδιαφερον κυριως λογω των εφιαλτικων σκηνικων. Πολυ σπανια θα την δειτε σε καποιο video-club οποτε αν την πετυχετε βουρ...

2.Braindead-1992 ειναι απο τις πρωτες ταινιες το "αρχοντα" peter jackson (πιο πριν σκηνοθετησε το εξισου cult bad taste). Μαιμου ξεφευγει απο ζωολογικο κηπο και μετατρεπει απαντες σε ζομπι. Καπου εκει υπαρχει και ρομαντζο. Εμεινε στην ιστορια για το περισσοτερο αιμα που μπηκε ποτε σε ταινια τρομου (πανω απο 300 λιτρα σαλτσα κερασι) και για τις ατακες του στυλ "η γιαγια σου εφαγε το σκυλο μου". Αξιος...

3.Evil dead-1981 αν δεν ειχε μπει στις cult θα ειχε μπει σιγουρα στις 100 καλυτερες ταινιες τρομου. O μεγαλος sam raimi σκηνοθετει την ταινια που τον περασε στην ιστορια με πρωταγωνιστη τον μουσο του Bruce Cambell. Παρεα εφηβων (κλασσικα) ξεμενει σε στοιχειωμενο δασος και πρεπει να την βγαλει καθαρη μεχρι το πρωι. Την εχουν αντιγραψει οσο δεν παει.Την ακολουθησαν δυο εξισου απολαυστικες ταινιες (Evil dead 2, Evil dead: army of darkness)

4.Men behind the sun-1987 θεωρειται το Salo:120 days in sodom της ανατολης.Ο Mou Tun Fei σκηνοθετει μερικες απο τις πιο ανατριχιαστικες σκηνες που ειδε ποτε ανθρωπινο ματι. Τα βασανιστηρια της μοναδας 731 σε Ιαπωνες κατα τη διαρκεια του δευτερου παγκοσμιου πολεμου. Για πολυ γερα στομαχια.

5.American gothic-1988 του John Hough δεν πηρε ποτε καλες κριτικες αλλα μαλλον απεκτησε το μυθο του cult μεσα απο το περασμα των χρονων. Παρεα εγκλωβιζεται σε νησι, ωσπου γνωριζουν την μοναδικη οικογενεια κατοικων του νησιου. Τα τρια καθυστερημενα παιδια της οικογενειας αρχιζουν και στρεφονται εναντιον τους, οπως και οι ιδιοι οι γονεις μετα απο λιγο.

6.Mother’s day-1980 του Charles Kaufman, ειναι απο τα κλασσικα παραδειγματα grind house (πιο συγκεκριμενα exploitation film) κινηματογραφου. Ομαδα απο τρεις φιλες γιορταζουν με καθε χρονο το reunion τους πηγαινοντας εκδρομες. Μεχρι τη στιγμη ομως που θα πιαστουν απο οικογενεια σαδιστων και θα βασανιστουν. Εχουν τρομερη πλακα οι διαλογοι των δυο παιδιων – σαδιστων για το αν το punk ειναι καλυτερο απο τη disco. Ειναι απαγορευμενο στην Αγγλια ακομα και σημερα.

7.La Chiesa-1988 (ή the Church) γραφτηκε απο τον Dario Argento o ο οποιος εκανε και τη παραγωγη της ταινιας ενω σκηνοθετης ειναι ο Michele Soavi. (ο οποιος Συνεργαζοταν αρκετα συχνα με τον Argento σε ταινιες οπως το phenomena, tenebre κτλ). Στην Μεσαιωνικη Ιταλια μια ομαδα απο ιπποτες σφαγιαζει ενα ολοκληρο χωριο. Στο τοπο της σφαγης χτιζεται στη σημερινη εποχη μια καθολικη εκκλησια. Τα πνευματα ξυπνανε και κανουν επιθεση σε οσους βρισκονται στην εκκλησια. Ειναι το τριτο μερος της Demoni τριλογιας (υπαρχουν τα Demons 1, Demons 2 ). Εξαιρετικη σουρεαλ ταινια τρομου. Πανω κατω στο ιδιο μοτιβο με το “the dead waters” που αναφεραμε πιο κατω.

8.The last house on the left-1972 και αν ειναι κλασσικο grind house film. Ειναι η πρωτη και καλυτερη (κατα τη ταπεινη μου αποψη) ταινια του Wes Craven. Δυο 17χρονα πλουσιοκοριτσα των προαστιων ξεκινανε να το γιορτασουν με το να κατεβουν στη πολη και να δουν μια συναυλια. Θα πεσουν πανω σε μια ομαδα κακοποιων που μολις εχει αποδρασει. Ακολουθει σειρα βασανιστηριων σε 70’s περιβαλλον. Must για οποιαδηποτε συλλογη.

9.Reanimator-1985 του Stuart Gordon βασιζεται στις ιστοριες του Lovecraft. O Herbert West ειναι ενας νεαρος φιλοδοξος γιατρος που προσπαθει να αποδειξει στο μικρο του εργαστηριο κατω απο το σπιτι του, οτι οι νεκροι μπορει να επιστρεψουν στη ζωη. Zombie ταινια που εκανε μεγαλη επιτυχια με αποτελεσμα να γυριστουν ακομα 2 μερη(bride of reanimator-1989, beyond reanimator 2003) ενω τωρα ετοιμαζεται και το τεταρτο μερος της σειρας.

10.possession-1981 του Andrzej Żuławski θα μπορουσε να ειναι ταινια του Bergman ενω ως προς το μοτιβο θυμιζει ταινια του Cronenberg. Ειναι 10 σκαλοπατια πιο ποιοτικη απο οποιαδηποτε ταινια αναφεραμε σε αυτο το αφιερωμα. Ζευγαρι στη δυτικη Γερμανια εχει φτασει πλεον στο dead –end του , καπου εκει μεσα μπλεκεται και το παιδι τους. Ο αντρας της υποθεσης (Sam Neil) κανει τα παντα για να τη κερδισει (Isabelle Anjani) πισω, αλλα ειναι αργα διοτι εχει μπλεξει σε κατι που ο αντρας της δεν μπορει να φανταστει. Απιστευτες ερμηνειες και τρομερη αισθητικη.
Vamos...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου